Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Tanssiharrastukseni alkoi vuonna 1996, kun etsin jotain monipuolista kuntoilumuotoa. Päädyin aloittamaan itämaisen tanssin Espoon työväenopiston kurssilla Katja Karlan opastuksella, ja jäin koukkuun heti! Itämaisessa tanssissa on sopivassa suhteessa hauskuutta ja haastetta, mikä jaksaa kiinnostaa vuodesta toiseen. Koskaan ei taida olla täysin valmis, vaan aina löytyy uutta kehitettävää...

Alkeiskurssit käytyäni siirryin Tiinan Soukan ryhmään, ja tutustuin ihanaan Habibi-jengiin. Ihastuin Tiinan mutkattomaan, rempseään ja silti niin haastavia kikkailuja sisältävään tyyliin. Habibi -ryhmässä tanssimisesta saa vielä kaupan päälle mahtavaa lisäenergiaa muista yhtä paljon tähän tanssiin hurahtaneista. Ja mikä parasta, vaikka ryhmänä tanssitaankin, niin silti jokaisella on mahdollisuus omalla tyylillään ja musiikin tulkinnallaan ilmentää tanssia persoonallisella tavallaan!

On ollut mielenkiintoista oppia tässä vuosien varrella jatkuvasti lisää eri tyylisuuntauksia tanssista, musiikista ja itämaisesta kulttuurista ja esiintymisestä. Tanssin, ja ehkä vähän kimaltavien pukujenkin, perässä on tullut myös reissattua tanssin alkulähteille Egyptiin sekä Tunisiaan. Samoin arabiankielen kiemuroitakin on tullut tutkailtua, lähi-idän ruokia ruokia kokkailtu, hennausta sekä pukukirjontaa kokeiltu... eli kaikkeen sitä voi joutuakin kun tähän tanssiin hullaantuu!

Tanssityyleistä lähinnä sydäntä ja persoonaani ovat tällä hetkellä fuusiotanssit. Siis sopivassa suhteessa miksattuna itämaista ja mausteita muista tansseista kuten bollywood-meininkiä, discoilua tai kuumimpia pop-rytmejä.
Pääsääntöisesti treenaan Raqs Jamilan tanssiporukan kanssa Tampereella ja osallistun Habibien meininkeihin etäjäsenenä : ) Uusia tuulia tansseihin haen vuosittain vierailevien sekä ulkomaisten että kotimaisten opettajien kursseilta eri tanssifestareilla sekä tiiviskursseilla. Kotimaisista opettajista pidän Tiinan lisäksi erityisesti Taikku Hyvösen hulluttelevasta ja Sari-Anne Ahvosen tarkasta tyylistä. Ulkomaalaisista opettajista suosikikseni mainittakoon Magdy El Leisy. Itämaisen tanssin lisäksi käyn treenaamassa karnevaalisambaa tamperelaisella Uniâo da Roseira-sambakoululla. Muut harrastukset vaihtelevatkin sitten vuodenaikojen ja aikatilanteen mukaan.

Kuva: Juha Rikala